Battle of the shower foams…Rituals Vs. Treets Vs. Action!

Battle of the shower foam s

 

Ik heb weer een leuke Battle voor jullie!! Namelijk de Battle van de Shower Foams! Ik denk dat iedereen ze wel kent en als je ze niet kent zou ik je adviseren om ze eens te gaan proberen want ze zijn heerlijk!!! lekker zacht en een echte sensatie voor onder de douche (of voor in Bad) Vandaag heb ik er 3 uitgekozen die ik met elkaar ga vergelijken en wel:

Rituals Yogi Flow, Treets Velvet Vanille& Lavender en Action Foaming Shower gel in Happy Days.

Kijk mee…

Shower Foam

 

Shower foams zijn heerlijk! Ik leerde ze kennen via Rituals en was er meteen fan van! ik heb dan ook behoorlijk wat Rituals foams versleten en in mijn kast staan! maar daar zijn er nog een aantal bij gekomen van Treets en Action! Nou had ik beloofd om eens over een douche product te gaan schrijven en leek het me leuk om eens een Battle te doen van de Foams, want inmiddels na Rituals schieten ze als paddenstoelen uit de grond en komen veel merken en winkels met een Douche Foam! Waaronder Treets en Action.

Rituals

 

We beginnen met Rituals Yogi Flow met Indian Rose & Sweet almond Oil van de ayurveda lijn… De shower foam zit in een mooie roze fles!! en is bij Rituals online en in de winkels te krijgen voor 8,-€ wat best prijzig is voor een doucheproduct!!

Rituals shower foam

 

Er zit SLES in wat zorgt voor de schuim en is zeep! het is jammer dat het erin zit maar daarentegen het zit in de meeste doucheproducten! Maar Ik vind ook de zoete amandel olie terug en rozen olie.

Rituals schuim

 

Als ik hem op mijn hand spuit kan ik goed doseren, maar hij is vrij vloeibaar! toch word het vrij snel echt schuim!

schuim

 

De schuim Close up! een mooie volle schuim, en je hebt er dan ook maar weinig van nodig om je helemaal mee te wassen en het product is daarom zuinig in gebruik en je hebt er maar weinig van nodig!

De geur is lekker aanwezig en blijft ook lekker ruiken, ook na het afspoelen, de schuim voelt zacht aan en na het afspoelen voelt je huid ook lekker zacht!

Treets Shower foam

 

De Treets Shower Foam Velvet Vanilla & Lavender zit in een leuke knal paarse fles, wat ik goed bij de lavendel geur vind passen! Je kan hem onder andere bij Bol.com Bestellen en daar kost hij 6,99€ wat iets goedkoper is als de Rituals Shower foam! maar nog steeds prijzig voor een doucheproduct.

Treets

 

Ook hier zit SLES in met een boodschap eronder dat er geen SLS, parabenen, siliconen en minerale oliën inzitten! TJA!!! er zit dus wel SLES in en dat is net ietsje minder agressief als SLS! kortom er zit nog steeds zeep in en ik kan er geen verzorgende oliën in vinden.

Treets

 

Ook deze pomp maakt dat het makkelijk te doseren is en de substantie is meteen iets steviger en word snel een schuim!

schuim

 

shower foam

 

Kijk daar is de mooie schuim weer!! ook dit product is zeer zuinig in gebruik en ruikt heerlijk naar Lavendel, de vanille vind ik wel weer meevallen, die ruik ik er niet echt in terug maar toch ruikt hij erg lekker en de lucht blijft ook goed hangen. hij voelt zacht en prettig aan in gebruik maar naderhand voelt mijn huid niet heel zacht aan…

action shower foam

 

De Action Shower Foam Happy Days zit in een vrolijke gele fles en doet me een beetje denken aan de zomer!! ik vind hem dan ook goed passen bij de naam Happy Days! en de geur als je aan de pomp ruikt is heel lekker fris en Bloemig!

En dan de Prijs, die is zeer aantrekkelijk! de Foam is namelijk voor 1,99€ verkrijgbaar bij de Action!! kan je nagaan voor 1 Rituals fles kan je er 4 van de Action kopen!

Action Shower Foam

 

Wat me gelijk opvalt aan de Ingrediënten lijst is dat er SLS inzit!! dat is Nog agressiever als SLES! het is net als SLS trouwens een zeep die ervoor zorgt dat het product gaan schuimen en vet en viezigheid verwijdert!

schuim

Woeps, en klein pompje en gelijk een heleboel op mn hand!!! eerst een gellige substantie die al snel opblaast tot een dikke schuim!

schuim action

Ook dit voelt als een hele zachte schuim, maar meteen verdwijnt de bloemige geur en ruik je alleen nog maar zeep! bah, en ik heb eerder een andere versie gehad van deze shower foam en daarbij was dat ook al… Ik vind dat niet lekker!

De pomp doseert ook niet makkelijk want voor je het weet heb je veel te veel… maar verder schuimt hij zo dat je er wel niet al te veel van nodig hebt.

Na gebruik van deze Shower foam voelt je huid wat trekkerig, dit komt door de SLS die erin zit.

schuim op de dop

Shower foam battle

de pompjes hebben allemaal wel wat van elkaar weg en die van Rituals en Action lijken zelfs het meeste op elkaar! toch doseert de pomp van action minder goed!

Shower foam, rituals, Treets, action

 

Mijn conclusie: Ik vind die van Rituals toch wel echt het fijnst, hij mag dan wel het duurste zijn maar daarvoor heb je wel wat!

Treets staat op de tweede plek want de geur is goed en hij is ook zuinig en fijn in gebruik!

op de derde plek staat toch die van de action, na deze ga ik ze niet meer kopen en dat komt echt omdat ik die zeep geur niet lekker vind!! verder voor het gevoel opzich van de foam zou ik hem nog wel eens kopen, jammer alleen dat er SLS inzit! voor 1,99€ hadden ze er best SLES in kunnen doen en eerlijk gezegd vind ik dat een gemiste kans! Wat ik echt jammer vind is dat de geur opzich niet blijft hangen aan de schuim zoals bij Treets en Rituals want als je aan de pomp ruikt dan is het echt een lekker luchtje, maar de zeep overheerst te veel.

 

Wat vinden jullie van Shower Foams? hebben jullie deze merken al eens uitgeprobeerd?

Laat een reactie achter bij de comments, ik zou het ook leuk vinden als jullie me gaan volgen op Bloglovin’, instagram, twitter en Youtube

Advertenties

17 thoughts on “Battle of the shower foams…Rituals Vs. Treets Vs. Action!

  1. Pingback: I Am Instagrammed # 4 | mywickedweirdlife

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s