Anne 6 jaar!!!

RIMG1146

Hier begint het allemaal mee… de zwangerschaps test. 4 oktober 2007 deden we hem en we hadden een positieve test! dan staat je wereld in luttele seconden compleet op zijn kop! we krijgen een kindje! of een kindje ter groote van een rijst korrel groeit nu in mijn buik!

Ik wil jullie er graag wat meer over vertellen maar allereerst… Ik ben een moeder met een Blog niet een Blog over moederen… maar soms is er een feestje zoals morgen (als jullie dit lezen vandaag…) Anne word 6 jaar! en dan wil ik graag even met jullie terug kijken op het leven met dit kleine wezentje wat van de 1 op de andere dag ons leven veranderde!

dat Anne (als jullie dit lezen) 6 jaar word is ook de reden dat het op mijn blog even wat rommelig verloopt! ik heb het de afgelopen twee weken zo druk gehad en dan deze week nog even de verjaardag dat het even wat anders loopt als anders! volgende week gaat het weer allemaal zo lopen zoals zou moeten! voor nu kijk even mee naar een bijzonder moment!

RIMG1710

Na de zwangerschaps test ga je langzaam groeien, dat kleine wezentje in jou groeit langzaam uit tot een mensje met armpjes, beentjes, vingertjes, spiertjes (die maken dat je af en toe je hele buik heen en weer ziet gaan!) enzovoorts! een bijzonder proces van 9 maanden waarin je toegroeit naar het eerste deel van moeder zijn! (het tweede deel van loslaten, blauwe plekken, schrammen, huilbuien, boze buien, verdrietjes, maar ook de onvoorwaardelijke liefde die je voelt voor je kind! het tijger worden om je kind te beschermen… daar kom je gedurende het moeder zijn met kind pas achter! )

Deze foto werd genomen toen ik 35 weken zwanger was van Anne op een Bloedhete dag! En ik kan je vertellen dat is minder prettig als je hoog zwanger bent!

DSC00182

CIMG0214

CIMG0219

Ik werd ingeleid voor de geboorte van Anne (voor lezeressen die het niet weten… de bevalling werd opgewekt) omdat ik te weinig vruchtwater had, omdat ze Anne te klein vonden en omdat mijn bloeddruk ineens was gestegen, met 37 weken! Anne was dan ook iniminie klein en licht en omdat ik haar lanceerde na een lange pers periode had ze ook nog eens een hersenschuddinkje… gelukkig had ik het niet zo door! je ziet wel goed de zwangerschaps pigment vlekjes in mijn gezicht!

Deze Foto is samen met mijn moeder die ook bij de bevalling aanwezig was omdat ik dat heel graag wilde!

DSC00191

Anne sliep heel veel in het begin, behalve de eerste nacht toen jammerde ze heel veel! en kan je voorstellen we kwamen thuis kregen even een uurtje wat uitleg van de kraamhulp, die ons vervolgens de eerste nacht alleen liet met een baby… wij hadden na ongeveer alles gelezen te hebben werkelijk geen idee wat we moesten! ik geloof dat ik wel drie keer de verloskundige heb gebeld! anne dronk namelijk niet!

CIMG1845

Het kwam allemaal goed!! Ik leerde alles snel en voor je het weet weet je niet beter! en geniet je intens van je mooie lieve kleine baby! Enorm bijzonder! en mijn hemel wat is de liefde voor je kind groot en sterk en onvoorwaardelijk! nog bijzonderder is het dat zij diezelfde liefde voor jou voelen en dat ze op je bouwen, dat jij verantwoordelijk voor ze bent en zij afhankelijk van jou!

CIMG2222

Heel bijzonder vond ik het dat ik de nieuwe generatie op de wereld zette… Ik was de eerste van mijn Nichten en neven die een kleintje op de wereld zette! en mijn Opa en Oma van wie ik heel veel houd mochten mijn kleintje leren kennen! en wat waren ze mega trots!! regelmatig ging ik dan ook met Anne langs!

Toen ik 35 weken zwanger was van Lucas overleed mijn Liefste Opa wat me nog steeds verdrietig maakt! en vorig jaar overleed mijn Lieve Oma! Ik geloof dat ze vanaf hun wolk toekijken hoe het gaat met mijn kids!

CIMG2252

Er kwam nog iets nieuws bij… Loslaten… Beetje bij beetje worden het zelfstandige mensjes en het loslaten begint al vroeg… Bijvoorbeeld bij het doorknippen van de navelstreng! of zoals op de foto hierboven! Ik was vaak bang dat me iets zou overkomen dus ik liet martijn vaak foto’s van mij met Anne maken! stel je voor dat… dan had ze toch de foto’s!! maare hier ging ik een eerste avondje uit zonder Anne!! gezellig stappen in Brothers te Bunnik met mijn vriendinnen! Ik heb me slecht kunnen vermaken! waar ik voor het zwanger zijn nog halve nachten weg bleef wilde ik nu na 2 uurtjes terug! Ik miste Anne veelste veel!

Dat went gelukkig!!

CIMG2304

Wat ook een heel bijzonder moment is is de eerste lach van je Kleintje! geloof me er is niks mooiers op de wereld dan je kindje zien lachen! en de eerste keer is vreselijk bijzonder! ik heb van iedere lach intens genoten!

CIMG3449

CIMG3454

En dan is daar nog het eerste weekendje buitenland! bij het 3 landenpunt net over de grens. Natuurlijk zijn we meteen in drie langen tegelijk geweest! en dat op haar jonge leventje! haha.

Oh ja dat bruine haar… Never Again!

Anne met Ruud van Overdijk Arthur en de strijd om Camelot Musical

 

En nu word dat kleine Meisje… alweer 6! 6 jaar geleden werd er niet alleen een meisje maar ook een moeder geboren! en Vandaag (als jullie dit lezen…) gaan we dat vieren!

Deze foto is trouwens met Ruud van Overdijk die onder andere bekend is van Op zoek naar Zorro, In Musicals heeft gespeeld als We Will Rock You en Volendam de Musical…

Momenteel is Ruud te zien in de Musical Reeks Arthur van een Theater klasgenoot van mij (Leon van Uden en zijn Partner Ilse Spruijt) een waanzinnige Leuke, Mooie en ontroerende Musical waar nu deel 1 van in de Theaters is maar nog twee delen van zullen volgen met onder andere Ruud van Overdijk, Janneke van Dooren, Martijn Dijkstra, Inge van Iepenburg ( Martine Hafkamp uit GTST) etc. Kijk zeker even op de Website voor meer informatie!!

1533521_469349939835947_1466329003_n

Anyway het gaat even om mijn meisje die 6 jaar geworden is… een meisjes meisje, prinsessen meisje, paarden meisje, knuffel meisje, ballet meisje, karaktertje, zelfstandig mensje, Precies dr Moeder, houd van beauty dingetjes… een prachtig mensje en een prachtig meisje!

Anne bij deze Gefeliciteerd met je 6e verjaardag! Mama is heel erg trots op jou en meissie.. Wat hou ik onvoorwaardelijk veel van je!!!!

xxx

Advertenties

16 thoughts on “Anne 6 jaar!!!

  1. Ik kreeg tranen in mijn ogen toen ik dat stukje over de eerste glimlach las 🙂 het lijkt me zo leuk om mama te zijn, ik heb een hele grote kinderwens maar ik ga wel nog een aantal jaartjes moeten wachten.
    Fijne verjaardag anna! x

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s