Film Review… Het Bombardament.

Hetbombardement (1)

Een film die ik eigenlijk in de Bioscoop had willen zien maar wat er niet van is gekomen! Nooit meer heb gekeken tot ik bij Bart Smit voor 4,99€ de DVD bestelde toen ik eigenlijk verjaardags cadeaus voor mn dochtertje aan het shoppen was! En ik dacht ik ga hem kijken en reviewen!

Lees mee…

120824_377570_Filmposter Het Bombardement

Ik wilde open minded de film gaan kijken… Ik heb namelijk alleen maar slechte dingen over de film gehoord! expres heb ik geen reviews gelezen al herinner ik me een aantal dingen die er destijds geschreven zijn over de film! maar ik ben de film compleet blanco gaan kijken!

Bombardement

 

Het verhaal…

Rotterdam, mei 1940. De jonge bakkersknecht Vincent de Graaf ontmoet bij toeval de welgestelde Eva von Heerle. Zij is de dochter van uit Duitsland gevluchte notabelen, hij een volksjongen die werk vond in Rotterdam. Zij staat op het punt een verstandshuwelijk aan te gaan met de rijke industrieel Dirk. Hij wil naar Amerika om zijn zieke broer Chris een toekomst te geven. Vincent raakt halsoverkop verliefd op Eva, maar alleen een wonder kan hen bij elkaar brengen. Of het noodlot…

Dan trekken Hitlers troepen de grens over. Terwijl het Nederlands leger dapper weerstand biedt, ziet Vincent zijn kans schoon om een centje bij te verdienen Hij biedt Dirk aan de ouders van Eva naar Rotterdam te halen. Tot Vincents eigen verbazing vergezelt Eva hem op de gevaarlijke tocht dwars door de frontlinie. Terwijl de twee zowel avontuurlijke als romantische momenten beleven, komt er een waarschuwing uit Berlijn. Als het Nederlandse leger zich niet direct overgeeft, zal Rotterdam gebombardeerd worden. Bluf, of dodelijke ernst?

De legerleiding negeert het Duitse ultimatum; de bommenwerpers vliegen volgeladen naar de Maasstad. 14 mei zal de levens van alle Rotterdammers voorgoed veranderen.

Ook die van Vincent en Eva.

bron: Synopsis www.defilmhetbombardement.nl

Het verhaal is een typisch Romantisch oorlogs verhaal… maar laten we eerlijk zijn… het heeft weinig met het bombardement te maken! het is gewoon een ingewikkeld, romantisch verhaal wat zich afspeelt tegen de tijd dat de oorlog begint maar het bombardement van Rotterdam is niet het grote onderwerp van de film… dat is de liefdes relatie tussen Vincent en Eva.

images (1)

 

De Film is van 2012 en de regisseur is Ate de Jong die een groot risico heeft genomen door Jan Smit als zijn Hoofdrol speler te kiezen terwijl dit Jan zijn Acteerdebuut zou worden!

het-bombardement-default

Jan Smit kennen we natuurlijk allemaal als de vrolijke zanger uit Volendam, de presentator en de vriend van Nick, Simon en Kees…

Nou heb ik Jan erg vaak ontmoet, en voor een feestje ging ik vroeger graag naar zijn optredens! dus ik merkte dat ik tijdens de film het beeld van Jan Smit los moest laten en hem als Vincent moest gaan zien! Dat was lastiger dan ik dacht want met mijn eigen acteer achtergrond zag ik echt een beginnend acteur! Dat maakt dat ik lastig in het verhaal kwam… Maar eenmaal daar kwamen ook de tranen bij het einde!

Ik merkte bij sommige stukken dat het nog heel erg scripted was. (ik zeg mijn script op…) Maar dit vond ik ook bij tegenspeelster Roos van Erkel en niet alleen bij Jan Smit!

Wel vind ik dat het er zeker in zit bij Jan Smit! Hij is duidelijk van vele markten thuis!

het-bombardement-jan-smit-610x250

De film is leuk om naar te kijken! Romantisch, soms zelfs spannend, grappig! tja alles zit er wel in! maar je kan de film op één hoop gooien met The Titanic en Pearl Harbor… en voor Nederlandse begrippen… heb ik kwalitatief betere films gezien! Ik begrijp dus wel dat er veel kritiek op de film is geweest!

images

 

Maar: Laten we nou toch eens even een heleboel loslaten… Laten we het bombardement van Rotterdam even loslaten… Laten we even loslaten dat Vincent eigenlijk Jan Smit is… (er zitten tenslotte ook een hoop andere acteurs en actrices in…) Dan is het echt wel een leuke film!

HetBombardement

Wat ik wel jammer vind is dat het bombardement maar zo’n klein onderwerp is in de film. Het is een heftige gebeurtenis… Heel Rotterdam lag plat en mijn Oma was daar als Jongen vrouw!

Het had van mij wat heftiger naar voren mogen komen! Maar desalniettemin vind ik de film zeker een aanrader om te kijken. Vooral als je in de mood bent voor een Romantisch verhaal!

BOMBARDEMENT-015672-900x500

Als je houd van de onmogelijke liefde…

96ab215c-bc9b-11e1-a9ab-12313b003815

En als je iets wil leren over iets over hebben voor iemand om wie je geeft! want een boodschap zit zeker wel in deze film! De rode draad in de film is iets over hebben voor iemand om wie je veel geeft! En daar je eigen belangen voor opzei zeggen!

Hier de trailer van de film!

Maar natuurlijk heeft jan ook een nummer geschreven voor deze film! Hij zingt hem samen met Roos van Erkel en ik vind het een lekker nummer!

De tekst van het nummer past goed bij de film! Het is en blijft wel een typisch Jan Smit nummer!

Hoe lijkt jullie deze film? en heeft iemand van jullie hem ook al gezien?

 

 

Advertenties

5 thoughts on “Film Review… Het Bombardament.

  1. De film klinkt best goed, alleen lijkt het mij ook wel lastig om een film te kijken met zo’n bekend gezicht als Jan Smit die je toch van zijn zangcarrière kent, lijkt me wel even inkomen!

  2. Ik ben ook heel erg benieuwd of ik het los kan laten dat Jan een zanger is met palingsound. Fijn dat je er enigszins wel positief over bent, ik wil hem ook graag nog eens kijken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s