Even stilstaan bij…MH17 Malaysia Airlines

MH17 Malaysia Airlines

Vanochtend toen ik aan het uitslapen was kwamen er twee artikelen tegelijk online! tja kan gebeuren! maar ik wilde van de gelegenheid gebruik maken om ook stil te staan bij de vreselijke vliegramp van vlucht MH17 van Malaysia Airlines…

Ook ik heb verdrietig, met buikpijn, een brok in mijn keel, tranen in mijn ogen en groot ongeloof de afgelopen dagen de berichtgeving gevolgd rondom de ramp van vlucht Mh17.

Kaarsen voor slachtoffers en nabestaanden van vlucht MH17 Malaysia airlines

De meest nare beelden schieten voorbij, De meest dreigende taal komt van de tv afgespat! Politieke leiders over de hele wereld doen heftige uitspraken!

Maar het gaat om de Slachtoffers en de Nabestaanden! Slachtoffers die dagen op een veld liggen in 35 graden! En nabestaanden die in het ongewisse worden gelaten! Die niet weten of hun meest dierbare familielid of vriend überhaupt wel gevonden is!

Maar wat ik nog het ergste vind is de respectloze manier waarop een stel gewapende idioten met de spullen, lichamen en bezittingen van de slachtoffers omgaan! Het doet ze niks maar ze realiseren zich totaal niet dat er mensen zijn in een ander land die zelfs een schoen van hun overleden vriend of familie lid zouden koesteren omdat het nog het tastbare ding is wat is overgebleven! De gewapende mannen zijn in oorlog en denken niet meer als mensen! Maar wij hier in Nederland (en de andere landen waar de slachtoffers vandaan komen), de slachtoffers en nabestaanden zijn wel mensen! Wij kijken toe met ongeloof en verdriet, onmacht en frustratie!

Daarnaast, naar mijn idee is er al zoveel gerommeld aan de plek des onheils dat ik denk dat nooit de onderste steen boven komt! Men houd elkaar op die rare plek de hand boven het hoofd! Het is een corrupte wereld en onze slachtoffers zijn daar per ongeluk midden in beland! Wij zijn deel geworden van een oorlog waar we niks mee te maken willen hebben! Een ruzie wat niet onze ruzie is heeft 300 mensen het leven gekost! Voor wat? voor helemaal niks! en daar word ik echt verdrietig van!

Ik kan er niet bij met mijn hoofd!!!

Ter nagedachtenis aan de slachtoffers van MH17

Graag wil ik even stilstaan bij alle slachtoffers van Vlucht MH17 van Malaysia Airlines!

De vrienden, De Vriendinnen, De kinderen, De kleinkinderen, De Kleine en De Grote mensen, De Papa’s en De Mama’s, De Ooms en de Tantes, De Neven en De Nichten, De Broers en De Zussen, De kennisen, De Bekenden, De collega’s, De Dorps genoten, De mensen uit jouw stad, De mensen van de winkel, De mensen van het Restaurant waar je altijd kwam, De drummer van de Band, De elfde man van het voetbal team!, De menden van de sportclub, de hobbyclub de vereniging, De mensen waarmee samen werd gewerkt, De mensen die iets betekenden, De mensen van die jouw leven kleurde met vrolijke bloemen, De mensen aan de telefoon, De klanten, De bezoekers…

En ga zo nog maar even door…

Dit is wat deze slachtoffers betekenden voor alle mensen die zij achterlaten!

Ter nagedachtenis aan alle slachtoffers en met steun voor Alle nabestaanden!

Liefs Saskia van mywickedweirdlife!

Advertenties

5 thoughts on “Even stilstaan bij…MH17 Malaysia Airlines

  1. Super lief berichtje. Morgen dus de dag van nationale rouw. Ik vind het werkelijk verschrikkelijk. Hoe meer ik er over lees, hoe bozer het mij maakt en dat vind ik geen fijn gevoel om te hebben. Om die ellendelingen te zien rommelen tussen de persoonlijke bezittingen was voor mij een behoorlijk grote druppel. Ik hoop dat er snel duidelijkheid komt en ik hoop dat de families en vrienden alle hulp krijgen die zij nodig hebben. xxx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s