Battle van de kwastenreinigers! (Kruidvat, Leco en ELF)

Battle van de kwastenreinigers

Ik heb al een tijdje geen battles meer gedaan, vandaag heb ik er weer één voor jullie! En wel de Battle van de Kwastenreinigers! En ik heb er 3! Namelijk de kwastenreiniger van Kruidvat, De kwastenreiniger van Leco die te koop is bij Douglas en de kwastenreiniger van Eyes Lips Face ofwel ELF.

Lees mee…

Kwastenreinigers , kruidvat, Leco en ELF

We beginnen met de flessen…

* De kruidvat kwastenreiniger is een vrij grote fles en bevat 200 Ml Kwastenreiniger. De fles doet mij denken aan een fles Nagellak remover. Hij is natuurlijk te koop bij Kruidvat.

De fles kost 2,99

* De Leco Kwastenreiniger is een doorzichtig flesje met een spuitdop, het flesje doet een beetje goedkoop aan! Het flesje bevat 100 Ml kwastenreiniger. De kwastenreiniger is te koop bij Douglas.

De fles van Leco kost 12,95€

* De E.L.F. Daily Brush Cleanser is een leuk zwart flesje, doet minder goedkoop aan maar bevat maar 60 Ml product. Hij is te koop op de website van ELF en wel HIER.

De fles van ELF kost 4€

Het eerste deel van de Battle is zeer zeker gewonnen door Kruidvat! Die fles kwastenreiniger is het grootst (bevat het meeste product) en is het goedkoopst!

Kruidvat kwastenreiniger make-up kwasten reiniger

We gaan verder met de battle en beginnen met de kwasten reiniger van Kruidvat!

Zoals ik al zei is de fles vrij groot en lijkt op een fles nagellak remover! De kleur van het product is roze maar daar zie je niks van met het reinigen!

makeup kwasten reiniger van kruidvat

De kwastenreiniger Reinigt, verfrist en houd de Vezels van de kwasten zacht. is zowel voor synthetische als natuurlijke haren geschikt. Op de verpakking staat tevens dat hij geschikt is voor dagelijks gebruik want de kwast is snel weer droog! Je kan de kwasten dus snel weer gebruiken na het reinigen van de kwasten wat natuurlijk heel prettig is!

Als tip staat er dat je de kwasten minimaal 1 keer per week moet reinigen zodat de kwasten hygiënisch blijven maar ook zodat ze fijn aan blijven voelen.

Daarnaast staat er op de fles hoe je het beste de kwasten kan reinigen. Natuurlijk staan ook de ingrediënten op de fles.

Veel informatie op de fles van kruidvat wat heel prettig is.

Leco kwastenreiniger Douglas

De fles van Leco is een stuk kleiner en vrij simpel, maar het is wel een spuitfles wat natuurlijk heel fijn kan zijn! je kan daardoor het product meteen op de kwast spuiten!

Leco Kwastenreiniger Douglas

Er staat een stuk minder informatie op de fles.

De kwastenreiniger is antibacterieel. daarnaast staat er op de fles dat je het product op de kwast moet spuiten en dat je vervolgens met een droge doek de kwast moet reinigen om de kleurstoffen van de kwast af te halen. Daarna moet je de kwast laten drogen.

Ook staat er een korte lijst aan ingrediënten op, de lijst is een stuk korter als die van Kruidvat! Dit maakt echter niet uit wanneer de reiniger goed reinigt.

eyes lips face daily brush cleanser elf

Het flesje van Eyes Lips Face is een stuk kleiner, er zit ook het minste product in maar dat is natuurlijk wel weer handig voor op reis!

Het flesje is wat aparter…

Op het flesje staat helemaal geen informatie… Wel op de verpakking eromheen maar die gooi je weg dus moet je naar de site van Elf om te kijken wat de reiniger doet en hoe je hem het beste kan gebruiken.

ELF kwastenreiniger

Er staat op de site van Eyes Lips Face inderdaad dat hij handig is om overal mee naartoe te nemen.

Daarnaast staat er dat hij desinfecteert, dat hij antibacterieel is en dat je hem dag na dag kan gebruiken!

Voor het aanbrengen staat er dat je de kwasten een aantal keren in moet sprayen na gebruik van de kwast… Verder staat er niet dat je er met een doek overheen moet gaan of iets… Niet heel handig!

Ook de ingrediënten lijst is niet zo uitgebreid als die van Kruidvat.

Ook dit deel van de Battle is wat mij betreft weer gewonnen door kruidvat!

Battle kwastenreiniger tussen Kruidvat, Leco, ELF

Voor de Battle heb ik drie dezelfde kwasten gepakt, namelijk de oogschaduw en concealer kwast van Primark. een hele fijne Low Budget kwast.

Primark make-up kwasten

Ik gebruik deze kwasten graag dus ze zijn goed vies!

Benodigdheden om kwasten te reinigen voor de Battle

Ik gebruik Tissues voor het reinigen van de kwasten maar bij de kwasten met een spray dop spray is de kwasten ook nog even in.

kwasten reinigen met kruidvat kwasten reiniger

We beginnen bij de reiniger van kruidvat! Ik kan niet anders dan royaal product op een Tissue doen en zo de kwast te reinigen, maar de kwast word heel goed schoon en de troep zit op de tissue, de kwast droogt inderdaad vrij snel!

Leco kwastenreiniger anti bacterieel

De kwastenreiniger van Leco heb ik gesprayd op de tissie maar hij verspreid een hoop dus je moet een aantal keren sprayen om de tissue nat te krijgen. Daarnaast heb ik de kwast ook nog wat ingesprayd.

Wat je vervolgens ziet is dat de kwast niet volledig schoon is en je ook nog eens veel product nodig hebt. Het product is dus niet zuinig in gebruik… Na het reinigen heb je de neiging om dit nog een aantal keren te herhalen om vervolgens de kwast echt goed gereinigd te krijgen maar dit is niet eerlijk voor de Battle dus dit heb ik niet gedaan!

E.L.F. Daily Brush Cleanser

Vervolgens de kwastenreiniger van ELF. Ook deze heb ik op de tissue gesprayd en vervolgens op de kwast. De kwastenreiniger van ELF sprayt iets beter op zijn plaats en verspreid niet zo erg als die van Leco. Heel prettig want de meeste kwasten zijn niet heel groot!

De kwast was behoorlijk vies en je ziet naderhand dat hij goed gereinigd is!

We hebben nog 1 ding niet besproken van alle reinigers en dat is de geur…

Kruidvat ruikt zoetig en fris, een hele prettige geur!

Leco ruikt echt duidelijk een beetje naar Alcohol, vrij sterk zelfs… Niet heel lekker maar ik moet wel zeggen dat de geur weg trekt en dat hij dan heel fris ruikt.

De geur van ELF vind ik echt het lekkerst, het zou zomaar een bodysplash kunnen zijn. een heerlijke frisse geur die een beetje bloemig is.

Kwastenreinigers , kruidvat, Leco en ELF

Alle puntjes op een rij:

Kruidvat… Geen sprayflacon wat wel jammer kan zijn, een grote fles namelijk 200 Ml, lekker budget want hij kost maar 2,99, hij ruikt lekker en maakt goed schoon. Daarnaast is hij vrij zuinig in gebruik doordat je hem alleen op een tissue hoeft te druppelen.

Leco… Een Spray flacon wat heel prettig is maar hij verspreid enorm wat hem niet zuinig maakt in gebruik. De fles bevat 100 Ml, is niet heel Budget want hij kost 12,95€. Daarnaast reinigt hij niet zoals de rest helemaal schoon. De geur is in het begin vrij heftig maar trekt wel fris bij!

E.L.F…. Een klein flesje die makkelijk mee te nemen is, een spray flacon die gecontroleerd sprayt waardoor hij echt op het product sprayt en zuiniger is in gebruik. Het flesje bevat 60 Ml wat het minste is van alle reinigers. Hij ruikt heerlijk. Het Flesje kost 4€

Kruidvat en Leco zijn zowel in de winkel als online te koop! dus goed verkrijgbaar. De reiniger van ELF is alleen online te koop bij Eyes Lips Face.

Alle puntjes op een rij… Ik vind zeer zeker dat de kwastenreiniger van Kruidvat gewonnen heeft! Er zit veel product in, ruikt lekker, is zuinig in gebruik, reinigt goed en is lekker budget! Hij is makkelijk verkrijgbaar en bevat veel info op de fles! Met stip op 1 dus.

Op nummer twee staat de reiniger van Eyes Lips Face, al is het wel zo dat er weinig product in zit en hij wel iets duurder is als de kwastenreiniger van Kruidvat. Hij is ook wat minder goed te krijgen als die van kruidvat en Leco.

Op de derde plaats staat de reiniger van Leco, Hij is vrij prijzig, er zit niet heel veel product in, hij is niet zuinig, ruikt in het begin ook niet zo heel lekker en hij maakt minder goed schoon als de rest.

Welke reiniger vinden jullie de winnaar?

 

 

Advertenties

12 thoughts on “Battle van de kwastenreinigers! (Kruidvat, Leco en ELF)

 1. Leuk zo’n battle! Zelf gebruik ik die van de Kruidvat een tijdje en die is echt helemaal prima 😀 Het merk Leco ken ik totaal niet en vind ik ook best prijzig, die van ELF zou ik nog wel eens willen uit proberen 😀 xxx

 2. Wat een leuke battle, ik wis niet eens dat het Kruidvat kwastenreiniger had, ik was ze altijd met shampoo haha!

  Ik ga hem gauw eens halen. Ben benieuwd! Thanks voor dit artikel.

  • Dank je wel! ja en een hele goede ook, bij deze reiniger kun je je kwasten ook even snel reinigen, af en toe is een grondige reiniging met shampoo zoiezo goed maar even snel je make-up kwasten werkt heel goed met deze reinigers!

 3. Ik wist ook niet dat Kruidvat een kwastenreiniger verkocht, maar nu weet ik zeker dat ik die ga scoren! Super fijn dat je ze hebt vergeleken. En liefde voor de primark kwastjes trouwens, haha.

 4. ik denk dat ik toch die van het kruidvat zou gebruiken,
  zelf gebruik ik gewoon een beetje babyshampoo, gaat prima, daar niet van!
  Maar eigenlijk moet ik toch zoiets eens gewoon gaan aanschaffen….

 5. Wat een fijne battle, zeker leuk om te zien dat de goedkope producten zeker niet de slechtste zijn! Jeej! Ik was mijn kwasten altijd met babyshampoo (gewoon de goedkoopste van het Kruidvat of Etos)

 6. Mij lijkt die van kruidvat de winnaar. Morgen maar even langs kruidvat gaan. Werkt de kwasten reiniger ook antibacterieel? En weet je misschien of je make up kwasten ook na het wassen met alcohol kan ontsmetten?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s