A Day At The Park With An Upcycled Bag…

Upcycled Bag

Een tijdje geleden vond ik een geweldige website met tassen en niet zomaar tassen maar ge-upcyclede tassen…

Toen ik zag dat het bedrijf vlak bij was besloot ik om een afspraak te maken en eens een kijkje te gaan nemen in het atelier van Upcycled en onder het genot van een kop thee heb ik uren zitten kletsen met Margreet van Upcycled over haar bijzondere bedrijf en de bijzondere tassen die ze maakt!

Iedere tas van Upcycled is Uniek en bijzonder en van iedere tas is er maar 1! Elke tas heeft zijn eigen verhaal en elke tas gaat meer leven wanneer jij hem gaat dragen! Lees mee over de tassen van Upcycled en kijk mee naar hoe ik de tas mee nam naar het park!

Suéde Ucycled Tas

Ik mocht van Margreet een tas kiezen voor een artikel en ik koos een tas die mijn naam riep! Ik ben een tassen freak! Ik hou van tassen maar bij iedere tas in mijn bezit moet een klik zijn, een gevoel! Bij deze tas had ik dat gevoel meteen! en vanaf het moment dat wij samen de deur uitliepen van het Atelier van Upcycled waren wij dikke vrienden en haast onafscheidelijk!

Deze ge-upcyclede tas van hergebruikt materiaal krijgt bij mij een vervolg van zijn verhaal… De tas gaat bij mij leven!

tas van Upcycled

Margreet van Upcycled maakt iedere tas zelf en met de hand! Daar heeft ze wel een hoop indrukwekkende machine’s voor staan want met alleen naald en draad kom je niet door de bijzondere materialen heen waar ze mee werkt!

Ze kan werkelijk alles gebruiken, van jas tot bank tot zeil doek, Bij Upcycled word er een mooie modieuze hippe tas van gemaakt die stevig en duurzaam is!

details Upcycled Tas

En naast het feit dat iedere tas uniek in zijn soort is, zitten er ook nog mooie details verwerkt in en aan de tas! Bijvoorbeeld aan mijn tas zit een key coard zodat je je sleutels aan je tas kunt hangen en ze altijd weer kan vinden! zeer praktisch kan ik jullie vertellen! Maar het maakt de tas ook leuk!

Jij bent uniek en jouw tas is dat ook! Wanneer je kijkt op de website van Upcycled zul je ook een tas vinden die past bij jou en bij je karakter! Net als jij heeft ook een handgemaakte tas een karakter! Het zal een tas zijn waar je van gaat houden!

upcycled

De Naam Upcycled word ook verwerkt op de tas! een stempel om te laten zien dat jij een echte upcycled hebt, jou stukje uniek!

Maar wat is Upcycled nou eigenlijk? We kennen allemaal Recyclen… Oude materialen verpulveren om er nieuwe materialen van te maken!

Margreet werkt anders bij Upcycled want zij maakt van oude materialen nieuwe mooie tassen zonder de materialen te verpulveren, nee sterker nog ze maakt gebruikt van details van het oude product en laat ze terugkomen in de tas!

Cross Body Tas van Suéde Upcycled

De ringen en de banden, de ritsen en de voering worden wel van Nieuwe materialen gemaakt, maar de tas zelf word gemaakt van gebruikte en afgedankte producten zoals kleding, jassen, Bankstellen, zeil doeken, Gordijnen, Colberts, mannen pakken, spijkerbroeken en ga zo maar door!

Margreet kijkt wat ze in handen krijgt en het materiaal bepaald wat het gaat worden. Uit de losse pols of met voorbeeld patroontjes uit eigen werk knipt ze uit het materiaal wat ze nodig heeft voor de tas en ze gaat vervolgens aan de slag om een mooie nieuwe ge-upcyclede tas te maken!

Binnenkant upcycled tas

De tas die ik heb gekozen is lekker ruim, en dat zijn veel van de tassen van Upcycled! Ik neem het liefste lekker veel mee dus ik heb dan ook gekozen voor 1 van de grootste modellen! Ze gebruikt een aantal modellen maar de tas die ze ervan maakt is uniek, de details zijn aan iedere tas anders en ook het materiaal is anders!

Mijn tas bijvoorbeeld is gemaakt van een oude suéde jas die iemand niet meer wilde! Het materiaal word schoongemaakt, er word een model uit geknipt met behoud van details zoals de zakken in mijn tas, dit waren de zakken van de jas! Mijn tas heeft aan beide kanten zo’n leuke diepe zak zitten! vervolgens laat ze het materiaal spreken en ontstaat er een tas!

Detais zoals key holder van Upcycled

De tassen zijn geen 13 in een dozijn tassen, en oud materiaal word niet zomaar weggegooid maar het word gebruikt in een nieuw product voor nog een langer leven!

Het is een heel gepuzzel om de materialen te upcyclen naar een nieuwe tas. De tassen moeten namelijk wel weer jaren mee kunnen! En daar worden ze ook op gemaakt! De tassen worden gemaakt met Zorg, aandacht en vakmanschap!

Het is voor Margreet een leerproces van jaren geweest want het materiaal bepaalde wat er mee moest gebeuren en niet wat Margreet in haar hoofd had! Er zat voor Margreet maar 1 ding op en dat was luisteren naar de materialen. Zo ontstonden de mooiste tassen die met succes worden verkocht in de webwinkel van Upcycled!

upcycled tas

Upcyclen is afval materiaal verwerken tot een nieuw product van grotere waarde! Zo word voorkomen dat nog goede materialen verloren gaan.

Het is een mooi doel, want laten we wel wezen, als ik een jas niet meer mooi vind of misschien wel niet meer pas, of als er net een klein scheurtje in zit betekend dat niet dat de hele jas niet meer bruikbaar is, of al het materiaal slecht! Margreet van Upcycled kan er nog wel wat mee!

De tassen van Upcycled zijn stuk voor stuk uniek maar ook van hoge kwaliteit, ze hebben allemaal een verhaal, ze zijn met zorg aandacht, vakmanschap en liefde gemaakt en klaar om bij jou een nieuw lang leven te lijden!

Hoe het oude product eruit ziet bepaald mede hoe een tas eruit komt te zien, opdrukken, zakken, knopen, knoopsgaten en noem maar op worden meegenomen in het design van de nieuwe tas!

tassen van upcycled

Zoals je op de foto’s hierboven kan zien is iedere tas uniek, maar er zijn ook veel verschillende soorten tassen bij Upcycled!

Upcycled heeft tassen van Leer die je HIER kunt vinden. Stuk voor stuk prachtige tassen gemaakt van leer of suéde.

Dan zijn er tassen gemaakt van Zeil, Zeildoek van boten en noem maar op! Deze tassen kan je HIER vinden.

Bij Upcycled kan je ook prachtige tassen van Stof vinden… Deze tassen vind je HIER. Tassen van stof die ik bijvoorbeeld heel mooi vind zijn de tassen die gemaakt zijn van Pakken van mannen!

De kleinere Cross body tasjes zijn ook erg leuk, ze zijn lekker vrolijk en heel handig om mee te nemen als je niet te veel mee wil slepen! Ze zijn HIER te vinden! Je kan bij deze tassen goed zien dat de prints van de oude producten terug komen in de nieuwe tassen!

tassen van Upcycled...

Dan zijn er de Mini tasjes en kleine clutches. Je kan ze als etui gebruiken of toilettasje in je grote tas… ze zijn HIER te vinden.

In de toekomst komen er ook laptop hoezen bij en Ipad hoezen.

Look met de tas van Upcycled

Bij nog een mooie nazomerdag ging ik met mijn gezinnetje lekker naar het Park achter ons huis… Dit doen we wel vaker! Ik had mijn tas van Upcycled mee… Droeg gaarbij een oud jurkje van H&M wat goed te combineren is met de kleuren van de tas… En ik had mijn nieuwe laarsjes aan van Invito die precies bij de tas paste!

laarsjes invito

Laarsjes van Invito, helemaal mijn stijl!

upcycled look met upcycled tas

De tas is helemaal mijn ding, ik kan er lekker veel ingooien, perfect om mee te shoppen, maar ook om een dag ergens mee naar toe te nemen! Alles past erin maar hij staat daarbij ook nog eens overal leuk bij!

upcycled Suéde tas met outfit

Ik kan zo’n dag ook lekker wat te eten en te drinken meenemen en een boek voor mezelf, lekker op een kleedje zitten en de kinderen kunnen spelen terwijl ik een boekje lees!

outfit met upcycled tas

Je kan goed zien aan de tas dat de details van het “oude” product er mooi in verwerkt zijn! De steekzakken van de oude jas zijn leuke details voor de nieuwe tas!

Outfit met Upcycled tas...

De tas is mooi cognac van kleur en is daardoor goed te combineren met cognac kleurige laarzen, staat perfect bij kleur maar ook bij spijkerstof!

Hij maakt een chique jurkje lekker nonchalant en comfi. Hij leukt een saaie outfit op!

tas van upcycled

Door het handige Keycoard raak ik de sleutels niet kwijt! En vind je niet dat mijn laarsjes en mijn Ucycled tas voor elkaar gemaakt zijn?

Ik vind het een geweldige Combi deze tas met deze laarsjes, maar ik heb nog veel meer laarsjes die passen bij mijn upcycled tas!

a day at the park met Upcycled bag

Ik kan de tas ook lekker crossbody dragen! wat ik zelf heel fijn vind want je hebt daardoor je handen vrij!

herfst walk met upcycled tas

Vandaag zijn we een heerlijke wandeling wezen maken (zondag) in het bos bij De Bilt… Natuurlijk ging mijn perfecte duo Invito laarsjes en Upcycled tas weer mee.

De kleur van de tas past geweldig bij de najaars kleuren in het bos! Ik had helemaal niet de look voor een fotoshoot maar ik vroeg toch aan mijn moeder en man of ze een paar foto’s konden maken! De omgeving vroeg er gewoon om om samen met de tas op de foto te gaan!

herfst wandeling met upcycled tas

Ik droeg hier wederom een jurkje van H&M en een heerlijk lang winters vest van C&A. De legging is overigens van de Acttion, de laarsjes zijn van Invito en de tas van Upcycled.

We liepen in het bos van landgoed beerschoten bij De Bilt, een prachtig landgoed waar veel mooie natuur te vinden is maar ook bijzonder natuurgezelschap zoals hertjes, konijntjes, eekhoorns, spechten, bijzondere vogels en insecten, vlinders en ga zo maar door.

Heel bijzonder is het dat de raaf er is uitgezet nadat ze uitgestorven waren in Nederland, Bij landgoed Beerschoten kan je dus zelfs de Raaf vinden! Wanneer je door het bos loopt kan je dus ook genieten van prachtige geluiden van verschillende dieren om je heen!

Een unieke omgeving die past bij de unieke tas!

Ik ben heel blij met de tas, ik hou van de tas meer als van mijn fabrieks tassen ook al zijn ze van leer! (ik ben namelijk dol op leer en suéde, ik hou van echt!) Deze tas heeft wat mij betreft meer karakter en verhaal, en samen gaan we verder met het volgende hoofdstuk uit het boek van het materiaal van mijn tas!

Ik geniet van mijn handgemaakte Upcycled tas!

Ik kan jullie zeker aanraden om een kijkje te gaan nemen in de webshop van Upcycled, dikke kans dat er ook een tas te vinden is die bij jou en jou karakter past, een tas die graag een volgend hoofdstuk van zijn boek wil schrijven met jou!

Wat vinden jullie van de Upcycled tas en hebben jullie al een kijkje genomen in de webshop van Upcycled?

Advertenties

8 thoughts on “A Day At The Park With An Upcycled Bag…

  1. Pingback: Op een mooie zonnige dag… |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s