Budget Tip! Kleurboeken voor volwassenen Action…

Kleurboek voor volwassenen Action

Een nieuwe rage onder volwassenen is al een tijdje geleden geboren. Het ene dure kleurboek voor volwassenen na het andere schoot als paddenstoelen uit de grond. en dat is begrijpelijk. Waarom ga ik jullie zo vertellen…

Vandaag laat ik jullie drie kleurboeken voor volwassenen zien die bij de Action te koop zijn en allemaal onder de 2€ kosten!

Het is dus weer een Budget Tip die verkrijgbaar is bij de Action!!

Er is ook nog een nieuw artikel over kleuren voor volwassenen uitgekomen, namelijk over de Denksport kleurboeken voor volwassenen… Klik HIER als je ook dat artikel graag wil lezen. Het artikel zal openen in een nieuw venster!

creatief kleurboek Action

We leven in een vrij snelle maatschappij en bepaalde prikkels zorgen ervoor dat het soms moeilijk is om te onthaasten of om te ontspannen…

Wisten jullie bijvoorbeeld dat het scherm van de computer en van je telefoon door je hersenen geregistreerd word als daglicht en dat dat ervoor zorgt dat je hersenen denken dat je wakker zou moeten zijn? Met andere woorden als je de hele avond achter de computer zit of met je telefoon in je handen aan het appen bent dan denken je hersenen dat je wakker zou moeten zijn en zal ontspannen of onthaasten moeilijker gaan, dit kan ervoor zorgen dat je minder goed tot slecht slaapt.

Nachtrust is heel belangrijk en het is dan ook slimmer om ruim een uur voordat je gaat slapen even wat anders te doen dan TV kijken, Computeren of met je telefoon spelen.

Het lezen van een boek of het kleuren van een kleurplaat is dan wellicht een goede optie…

Kleurboek voor volwassenen van de Action

 

Bijna twee jaar geleden kreeg ik een Burn out, en wel op zo’n manier dat ik werkelijk helemaal niks meer kon. Heel raar om mee te maken als je eigenlijk altijd een krachtige persoonlijkheid bent. Maar het gevaar lag hem in het feit dat ik altijd maar door ging.

Er zat geen stop op… Ik werkte het liefst constant door en bleef soms tot 22.00 uur op kantoor om dingen af te ronden en af te maken, daarnaast heb ik kinderen en een huishouden en ga zo maar even door… In plaats van ontspannen deed ik s’avonds ook veel te veel.

Onthaasten leerde ik niet zomaar, daar heb ik therapie voor gehad. Een grens moest gevoeld worden en ik moest leren te ontspannen en dingen te doen waar ik van kon relaxen in plaats van constante prikkels als geluiden, beelden en bewegingen om me heen.

1 van de dingen die ik ging doen was lezen…Ik las veel boeken weg en kon dan helemaal tot rust komen. Maar ik merkte ook dat ik kon ontspannen als ik lekker creatief bezig was. Vooral met tekenen en kleuren kon ik goed ontspannen maar ik kon er ook mn ei in kwijt!

Niet zo gek dat in deze wereld van haast door bedrijven erop word ingespeeld dat er meer ontspannen moet worden en wel op een creatieve manier…

Maar natuurlijk niet iedereen heeft het in zicht om prachtig te tekenen of te schilderen of weet ik veel wat te knutselen. Een kleurboek is daarom toegankelijk voor iedereen! Iedereen kan kleuren! en daarvan kan je heerlijk ontspannen…

Ook Action heeft deze nieuwe rage opgepakt met super leuke creatieve kleurboeken en mandala kleurboeken voor volwassenen…

kleurboek action bijzondere kleurplaten.

De kleurboeken van Action zijn van Dutchbook en hebben 24 prachtige kleurplaten. Er zijn een aantal verschillende soorten van de kleurboeken.

Er staat al op het boek dat het boek zal zorgen voor uren lang ontspannen kleuren.

Misschien ben ook jij gegrepen door de rage en besluit je een kleurboek voor volwassenen te kopen… In het begin zal je dan misschien merken dat je nog niet meteen kan ontspannen maar dat is redelijk normaal! Even doorzetten en dan kom je vanzelf in de creatieve kleur flow!

Action Creatief kleurboek voor volwassenen

De achterkant van het boek is duidelijk en ook echt zoals het is! Kleuren is een hype geworden en tijdens het kleuren van deze kleurboeken kan je er achter komen waarom.

Droom weg in een fantasie wereld (en één die je helemaal zelf kleur geeft), op elke pagina kan je je creativiteit kwijt en kan je lekker bij komen van de drukte!

En dan te bedenken dat deze kleurboeken minder dan 2€ kosten en ook heel niet duur zijn.

Kleurplaat Creatief Kleurboek Action

De kleurplaten zijn allemaal verschillend, van vorm en van stijl. Sommige kleurplaten stellen wat voor en andere niet.

Je kan helemaal je eigen stijl ontdekken met het kleuren van deze kleurplaten!

bijzondere kleurplaat  Kleurboek volwassenen Action

Bijvoorbeeld bij de bovenstaande kleurplaat zal je je in oosterse sferen bevinden, je kleurt een 1001 nacht sprookjes prinses.

Wat ook heel prettig is om te bepalen van te voren te ontdekken met welk materiaal je het liefst je kleurplaat kleurt…

Met stift, krijt, potlood, pastelpotlood en ga zo maar door. Misschien vind je het wel fijn om met softpastels te werken…. Ook materiaal is belangrijk en is ook persoonlijk voor iedereen!

vlinder kleurplaat Creatief kleurboek Action

Ik hou ervan om kleurplaten te kleuren met potloden, ik vind het wat zachter als kleuren met stiften en ik vind de kleuren ook wat zachter overkomen, maar misschien vind jij wel dat diepere intensere kleuren mooier zijn en kleur jij liever met stift! Zoals ik al zei dit is persoonlijk voor iedereen!

Ook de kleurplaten kiezen is een persoonlijk proces… Dat klinkt raar maar de ene dag heb je misschien zin om ruimtelijk te kleuren en de andere dag heb je het geduld om veel kleine vormpjes in te kleuren en word je daar heel relaxt van. Met de kleurboeken van Dutchbooks die te koop zijn bij Action kan je alle kanten uit. Er zitten echt prachtige platen in.

Ik heb echt iets met vlinders en vind de bovenstaande kleurplaat dan ook erg mooi!

Mijn advies is overigens wel om niet te bezuinigen op kleur materiaal… Ik heb echt dure kleurpotloden maar die kleuren het fijnst. Goedkope kleurpotloden daarbij moet je hard drukken om er een beetje kleur af te krijgen! Zelfs voor de kinderen koop ik duurdere kleurpotloden en stiften omdat ik het verschil gewoon waanzinnig groot vind.

Creatief Kleurbook Action, Mandala Kleurboek Action

Naast de kleurboeken met kleurplaten voor volwassenen zijn er ook kleurboeken te koop bij Action met Mandala’s.

Een Mandala is een cirkel van oneindigheid met een binnen en een buitenwereld.

Een Mandala draagt energie met zich mee die je laat zien door de kleuren die je kiest met het inkleuren.

Ik kleur gewoon om de ontspanning en niet om de diepe betekenis die de mandala’s met zich meebrengen. Ik kleur ze gewoon omdat ik ze mooi vind. Er zit evenwicht in en daar hou ik van. Symmetrie, terugkomende vormen die rust kunnen brengen ondanks dat het drukke patronen zijn.

Ik heb een website gevonden die alles uitlegt over Mandala’s voor wie het wel interessant vind. Mocht je alles willen weten over de betekenis van mandala’s, de vormen en de kleuren neem dan zeker even een kijkje op de website. Op deze website word ook de betekenis van iedere kleur die je gebruikt uitgelegd.

Ondanks dat ik denk moi och ik kleur gewoon met kleuren die ik mooi vind vond ik het wel grappig om het te lezen.

Mandala Kleurboek Action

Het Mandala kleurboek is geschikt voor iedereen van 4 tot 94… (waarom niet 95??)

Maar ik kan je zeggen dat mijn kids liever prinsessen en cars kleurplaten kleuren en mama houd het wel bij Mandala’s en kleurplaten voor volwassenen.

Action kleurboeken voor volwassenen

Ik heb lekker een stel van de kleurboeken aangeschaft en voor iedere mood zit er een mooie kleurplaat bij. Ik vind de kleurboeken (zowel de creatieve kleurboeken als de Mandala kleurboeken) van de Action (dutchbooks) echt een aanrader. Voor de kwaliteit en de prijs hoef je het niet te laten! ze zijn werkelijk prachtig!

Mocht je je verder willen verdiepen in kleurboeken voor volwassenen…?

Bij Bol.com HIER vind je een heleboek kleurboeken geschikt voor volwassenen met dezelfde boodschap als de Action kleurboeken.

Weer lekker ongedwongen kleuren (net als vroeger als kind), Heerlijk ontspannen, je mee laten nemen in een wereld vol fantasie en kleur… Kortom lekker kleuren!

Ik vind het een mooie rage die inspeelt op de behoefte om te onthaasten in een wereld van drukte… Doe jij ook mee??

 

Advertenties

12 thoughts on “Budget Tip! Kleurboeken voor volwassenen Action…

  1. Ik heb deze kleuboeken al vaker gezien, maar eingenlijk nog nooit bekeken… En ze zijn echt wel mooi de plaatjes! Dit deed ik vroeger echt heel erg graag zo plaatjes kleuren! Misschien inderdaad toch eens proberen als ontspannig, want ik ben ook een heel moeilijke slaper :s
    Dank je voor de tip!

  2. Jaaa!! Ik heb ze ook al een tijdje in huis en ik gebruik het als vervanging van mijn meditatie in verband met het lawaai in de meest bruisende stad van Friesland. Die van de Action zijn mega cheap maar echt leuk!!

  3. jah gaaf ik ga er meteen eens weer kijken , voor de zomervakantie had ik er die cijfertjesverbind tekeningen voor volwassenen gekocht ook zo’n fijne rage. En ik heb er vele gemaakt alhoewel de kinderen ( alle leeftijden) en mijn man zelfs ook wel mijn halve tekening pakte als ik even weg was en hem snel afmaakte zo verslavend is het gewoon 😉
    Leuk!

  4. Ik kijk nu al uit naar februari 2015. Dan verschijnen een heleboel nieuwe boeken in de serie ‘het enige echte kleurboek voor volwassenen’ en als het goed is komt er ook een nieuw boek uit van de serie ‘mijn geheime tuin’. T.z.t. zal er ook een bericht verschijnen op mijn website!

  5. Pingback: Denksport Kleurboeken voor volwassenen… | mywickedweirdlife

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s