Crosley Cruiser draagbare platenspeler van platenspeler-zaak.nl

Crosley Cruiser Platenspeler

Zoals velen van jullie waarschijnlijk hou ik ontzettend van muziek, ik ben dan ook echt met muziek groot gebracht. Mijn ouders zijn gescheiden en zowel aan mijn vaders kant werd er veel muziek gedraaid als aan mijn moeders kant waar de man van mijn moeder een groot Jazz fanaat is.

Mijn vader draaide alles van klassiek, tot volks muziek tot eigentijdse muziek en ook mijn moeder had zo haar idolen.

Daarnaast had mijn vader een jongere vrouw die weer van heel ander soort muziek hield. Kortom aan muziek geen gebrek in mijn tijd. En dit begon ooit met een platenspeler. Toen ik jong was waren er bijna nog geen cd spelers en degene die er waren waren niet te betalen.

Mijn sprookjes had ik dus op plaat en mijn moeder en haar man luisterde naar van alles als The beatles, Jazz en paul simon op plaat.

Nu nog steeds hoor ik vaak dat platen toch het mooiste geluid hebben en de platen worden dan ook gekoesterd door mijn drie ouders!

Toen ik van platenspeler-zaak.nl de mogelijkheid kreeg om een platenspeler te testen en te reviewen voor jullie nam ik die dan ook met beide handen aan!

Kijk mee naar de Crosley Cruiser draagbare platenspeler…

platenspeler crosley cruiser

De Crosley Cruiser is een leuke Platenspeler die verpakt zit een een doos. Op de doos staat een grote foto van deze leuke retro platenspeler koffer.

Portable Turntable Cruiser Crosley

Op de doos staat wat de platenspeler allemaal in huis heeft.

Zoals dat hij draagbaar is, dat hij stereo speakers heeft, dat je er een koptelefoon op kan aansluiten en dat hij drie snelheden heeft.

platenspeler van crosley

De platenspeler is een leuke retro koffer en ik heb gekozen voor een knal roze kleur! maar hij is in verschillende kleuren en prints verkrijgbaar en er is er altijd 1 in jou smaak.

draagbare platenspeler crosley

De Crosley platenspeler is niet alleen leuk qua hoe hij eruit ziet, en handig draagbaar zodat je hem mee kan nemen naar leuke 50’s en 60’s feesten en kan pronken met de platen van je ouders… Hij is ook nog eens heel lichtgewicht!

Achterkant crosley platenspeler

Het fijne is dat je de platenspeler kan aansluiten op een speakerset of op een versterker zodat je met extra hard geluid kan genieten van mooie platen…

retro platenspeler

Maar er zitten ook twee boxen in die mooi stereo geluid geven. Ik heb er een filmpje van gemaakt die ik aan het einde zal plaatsen zodat jullie even kunnen horen en zien hoe goed het geluid is zonder versterkers!

Voor dat 50’s en 60’s feest kan je hem natuurlijk ook aansluiten op boxen zodat iedereen lekker mee kan genieten en uit zijn dak kan gaan op de platen van je ouders.

Retro platenspeler  Crosley ...

Wanneer je de koffer opent zie je de platenspeler. Het ziet er allemaal een stuk makkelijker uit als de tegenwoordige apparatuur..

Je kan de platen afspelen op drie snelheden, 33 1/3, 45 en 78 toeren. Op de plaat zo kwam ik achter staat op welke snelheid je de plaat af moet spelen!

Crosley Cruiser

Verder zit er een volume knop op, een aan en uit knop, een knop waarmee je de naald arm mee beweegt en een standen knop.

Over de platenspeler naald zit een beschermkapje zodat deze goed beschermd is wanneer je de platenspeler vervoert.

included

Bij de platenspeler krijg je een gebruiksaanwijzing, een stekker voor stroom en een extra mapje om ander soort platen op af te kunnen spelen.

turning a record

Tijd om een plaatje te gaan draaien en ik koos als eerste voor een plaat van The Beatles die mijn moeder voor me mee nam uit de collectie van mijn (St)Lief vader. Met de boodschap doe je wel voorzichtig want het is een collectors Item en waarschijnlijk veel geld waard! haha!

Als mijn lief vader deze plaat draaide vroeger ging ik als kind al uit mijn dak dus nog steeds vind ik dit een leuke plaat…

Na het lezen van de gebruiksaanwijzing Lukte het mij heel snel om er daadwerkelijk geluid uit te krijgen en heb dan ook meteen even met mijn lief vader gebeld om hem het geluid te laten horen. (met als gevolg een geschiedenis lesje over teksten van The Beatles die heel voortvarend waren voor die tijd)

plaat crosley cruiser

Kan je nagaan wat het horen van zo’n oude plaat los maakt bij de iets oudere generatie (de platenspeler generatie!)

Platenspelers hebben vaak de huizen verlaten en platen liggen stof te happen op zolders en in schuren maar de herinneringen zijn gebleven.

zo’n Retro platenspeler is dan ook echt het perfecte cadeau voor jullie mama’s en papa’s, ooms en tante’s of Opa’s en Oma’s…

plaat afspelen met crosley platenspeler

Maar niet alleen voor de oudere generatie! Ook voor jouzelf is het een geweldige gadget… je kan je eigen oude sprookjes platen weer eens luisteren, die toffe platen die je vond bij de kringloop, hippe nieuwe platen die tegenwoordig weer worden uit gegeven met een ander geluid als een cd’tje.

Zoals ik eerder al schreef is het een geweldig item voor een retro feest, of in een bar of restaurant. Kortom de platenspeler is voor iedereen leuk en geschikt!

cruiser van Crosley retro platenspeler

Voor de feestdagen kan het echt een top cadeau zijn, een avond zal al gauw in een heus feest veranderen wanneer oude platen van zolder worden gehaald en iedereen mee gaat zingen met oude tunes… (zoals ik hard mee zong met The Beatles) En neem van mij aan dat pretlichtjes in de ogen van en jeugd herinneringen van oudere generaties weer terug komen bij het horen van de oude platen.

daarnaast hoor ik nooit anders dat platen mooier geluid hadden en dat Cd’s nooit zoveel soul hebben als de platen van vroeger.

platen

Hier zijn ze dan de platen die ik te leen kreeg van mijn ouders, maar ik ga met liefde even snuffelen in kringloop winkels om te kijken of ik pareltjes kan vinden.

Ik moet ook nog eens op de zolder van mijn ouders gaan zoeken naar mijn oude sprookjesplaten, leuk om dat voor mijn kids te draaien… (kijk eens hier luisterde mama vroeger naar!)

platenspeler

De platenspeler is te koop bij platenspeler-zaak.nl voor 99,90€. Een leuke webshop waar je platenspelers kan kopen en alles voor de en je platenspelers. Een snelle levering en goede snelle service.

crosley platenspeler cruiser

Ik vind de platenspeler van Crosley erg gaaf, zowel als cadeau als als gadget voor jezelf, Het geluid is goed en kan je nog versterken door dat je hem kan aansluiten op je stereo instalatie, hij is niet duur en hij ziet er ook nog eens leuk uit wat hem een blokvanger in je kamer maakt.

naald van de crosley platenspeler

De Naald is fijn maar goed beschermd, hij zal daardoor ook erg lang meegaan.

Kortom een echte aanrader, zeker voor de komende feestdagen…

Hij is bijvoorbeeld leuk om als cadeau te geven met sinterklaas, en ook onder de kerstboom met kerst is deze leuke platenspeler geheid een succes.

Ik wil jullie natuurlijk ook even laten horen wat hij doet daarom heb ik er ook een filmpje bijgemaakt met het geluid…

Ik ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden? en zouden jullie een crosley platenspeler kopen of cadeau geven?

 

Advertenties

3 thoughts on “Crosley Cruiser draagbare platenspeler van platenspeler-zaak.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s