Musical Tag…

Musical Tag

Toen ik bij Looks by Sharon de Musical Tag zag  wist ik meteen dat ik hem ging overnemen! Hoe kan het ook anders! Mijn Blog naam is ontstaat vanuit de naam van een Musical (Wicked)… Mijn Passie voor Musicals is groot!

Ik heb niet voor niets een Theater opleiding gedaan en daarbij 18 jaar lang Zanglessen, workshops en dergerlijke gevolgd. Ik was ook behoorlijk ver, Stond ingeschreven bij casting bureau’s, werd gevraagd voor Musicals en Tv gebeuren, deed audities en noem maar op.

Ik heb echter 1 groot probleem en dat is dat ik behoorlijke vaal angst en podium vrees heb.

Vaak met pijn in mijn hart zit ik naar musicals te kijken want wat zou ik graag op dat podium staan en de longen uit mn lijf zingen en wie weet als de kinderen wat groter zijn dat ik het ook allemaal nog eens oppak.

Nu geniet ik graag van andere acteurs en actrices die geweldig zijn op het podium.

Of van mijn gedreven oud klasgenoot Leon van Uden die door hard werken en veel enthousiasme heel veel bereikt met een geweldige Musical en nog veel meer!

Tijdens deze Tag ga ik jullie alles hierover vertellen en nog veel meer… want mijn tag zal iets uitgebreider worden! Ik wil jullie meenemen in mijn wondere wereld van Musical! Ik had graag weer wat voor jullie willen zingen echter ben ik zo verschrikkelijk verkouden dat het er niet in zit, maar ik beloof dat jullie mijn favoriete musical nummers van mij tegoed houden! (dat ik ze zing dan….) Kijk mee…

312082_131682726936005_1857813111_n

Welke musicals heb je gezien?

Gezien het feit dat ik echt een Musical Freak ben en niet voor niets ooit ben begonnen met zingen en met een studie richting Musical en Theater is de lijst vrij aardig.

Evita

Les Miserables

Phantom of the opera

Aïda

Saturday Nightfever

Starlight express

Lion King

Tara

Dirty Dancing

De Drie Musketiers

Romeo en Juliët

Les Miserables nog een keer…

Joseph.

De kleine zeemeermin

woezel en pip

sprookjesmusicals (diverse)

378162_144170329020578_1366398211_n

Anne was nog maar heel klein en toen nam ik haar mee naar een sprookjes Musical! Natuurlijk was de voorpret namelijk Anne versieren in prinses al heel leuk!

306380_144171192353825_1366928446_n

Anne met twee sprookjes prinsessen!

Wicked

Jersey Boys

Arthur en de strijd om camelot 

arthur.camelot_

En ik ben geheid wat vergeten.

Wat was de eerste musical die je zag?

Evita…

evita.logo

Welke musical heb je als laatste gezien?

Jersey Boys en dit kreeg ik cadeau van mijn lieve beste vriendin Joyce die net als ik heel erg groot fan van Musicals is.

Jersey-Boys-Lock-Ups_A4-HorizontalFA_0-e1360962870116-545x291

 

Wie is je favoriete musicalacteur en actrice?

Dat is er niet 1 hoor…

Stanley Burleson en Renee van Kooten beide om hun geweldige stem die bij beide een hemels bereik heeft en fenomenaal zuiver is.

Simone kleinsma omdat ze echt geweldig kan acteren

Willemijn verkaik Wat een stem en wat een berijk!!! oh oh oh!!!

Wicked-Willemijn

Bastian Ragas om zijn mooie rauwe randje.

62119_344897352281207_397427793_n

Met Bastiaan Ragas in Gran Canaria.

Jamai omdat hij een mooie heldere stem heeft.

Welke acteur of actrice hoef je niet perse in een musical te zien?

Celine purcell omdat ik niet dol ben op haar stem en ze het voor mij net niet is.

Tooske Ragas en begrijp me niet verkeerd hierin… Ze is enorm leuk en sprankelend, ik heb haar een hele vakantie meegemaakt op Gran Canaria en vind haar echt een hele leuke aardige vrouw, een geweldige moeder, een pracht mens om te zien. Ik vind haar een goede presentatrice.

3musketiers.logo

Maar ik hou niet van haar zang stem, sterker nog ik krijg er verkeerde kippenvel van. Laat ik er wel bij zeggen dat dit persoonlijk is! Een ander zal haar wellicht geweldig vinden qua zang maar het is gewoon niet my cup of tea…

251794_344897325614543_998276565_n

Met Tooske Ragas op Gran Canaria.

Welke musical heeft je het meeste verrast?

Tara een Ierse Musical met een Ierse cast waar ik niet veel van verwachte maar die me deed huilen zo mooi dat hij was!! emotioneel verhaal en prachtig werkelijk prachtig gezongen! De eerste Musical waar ik mijn man mee naar toe nam die niet van Musicals hield maar na deze musical volledig om was!

Jersey Boys.. Ik dacht dat ik hem niet zo leuk zou gaan vinden maar ik vond hem echt geweldig. Goed gezongen, vrolijk en een musical die gewoonweg goed in elkaar zat!

download

Welke musical vond je tegenvallen?

Joseph want daar had ik veel meer van verwacht…

Dirty Dancing… Wat een verschrikkelijke productie was dat! Wat zat dat slecht in elkaar!

Heb je een musical meerdere keren gezien?

Aïda 3 keer

Wicked 3 keer

Arthur en de strijd om Camelot heb ik ook 3 keer gezien en daar ben ik heel trots op want deze musical is geschreven en gemaakt door een oud klasgenoot van mij samen met zijn compagnon! De musical heeft enorm veel succes, zit geweldig in elkaar. Daarnaast ben ik trots op Leon van Uden (oud klasgenoot) omdat ik hem geweldig gedreven vind, hij is een hele harde werker die het echt heeft gemaakt en dat heeft hij zelf gedaan door hard te werken en te willen!

Leon is iemand die niet is veranderd door alles wat hem is overkomen, maar die nog net zo aardig en enthousiast is als in het begin!

De Musical Arthur en de strijd om Camelot zit ook echt heel erg goed in elkaar, leuke en mooie muziek die ook goed blijft hangen.

Daarnaast is het een echte familie musical waar zowel jong als oud van kan genieten… Ook voor zowel jongens als meiden is het leuk aangezien de musicals alles heeft van helden, ridders, heksen tot lady Guinevere.

Een echte must see om naar toe te gaan zeker wanneer je kinderen hebt (of neefjes, nichtjes, vriendjes, vriendinnetjes etc!)

Arthur en de strijd om Camelot Musical

Ik ben er uiteraard meerdere keren met mijn kids geweest en met mijn vriendin en haar dochter! De kinderen hebben er enorm van genoten. Ook de premiére waar ik ben geweest was een groot succes! De kinderen waren natuurlijk verkleed als Arthur en Guinevere.

1467417_448039201967021_864397115_n

1459767_448039031967038_553527196_n

Anne met Ruud van Overdijk die in de eerste cast Arthur speelde. Anne liep naar hem toe en zei ik vind jou de beste koning!!! (mijn schatje)

1458612_448038538633754_2061796795_n

Op de premiére waren we in het blauw gekleed! Lucas was een heuse blauwe Arthur!!! Mijn stoere ridder!

1376642_441572162613725_550325295_n

Zoë en Anne met Ilse Spruijt Zakelijk Directeur van I&L Entertainment hier als Lady Guinevere.

1384281_441568982614043_1449297336_n

Anne hier met Leon van Uden ofwel Jungle Jack (of is het nou andersom ;)) Leon die het creatieve brein is achter I&L Entertainment en de Musical Arthur maar ook te zien is als Jungle Jack bij het populaire televisie programma Bamboo Bill op Telekids.

De trailer van Arthur en de strijd om Camelot…

Ralph Mackenbach de titelsong van Arthur en zijn nieuwste Hit!

Ruud van Overdijk die” Ik wil avontuur” zingt…

Ik ben een popster gezongen door Janneke van Dooren.

Wicked en Aïda zijn beide mijn favoriete Musicals!

454x304_19-April_Wicked_1

aida

Wat is je favoriete musicalnummer en CD?

Don’t Cry for me Argentina (Evita)

Van dit mooie nummer heb ik voor jullie drie versies…

1 van de musical, 1 van Madonna omdat het echt een mooie versie is en 1 van Nick en Simon die ik jullie niet wilde onthouden omdat hij best goed maar vooral grappig is!

 

Pia Douwes als Evita Deze versie is bijzonder voor mij want door deze Musical gespeeld door haar heeft er voor gezorgd ik niets liever deed als Musical Ster worden.

Madonna als Evita Peron hoewel ze heel veel kritiek kreeg vind ik dat ze de rol echt geweldig heeft neergezet!

Nick en Simon als Evita Peron… 😉

Vergeet hem (Aïda)

Vergeet hem gezongen door Chiara Borderslee

Ik lach om zwaartekracht (Wicked)

Even een amateur opname maar dan heb je het echte werk. Kijk hem zeker even af tot het einde want dan komt de klapper!!

Maar er zijn zoveel nummers die ik mooi vind.

De mooiste CD zijn er twee namelijk die van de eerste cast van Les Miserables en die van Aïda.

Van welke musical baal je dat je hem niet hebt gezien?

Die is vrij hoog gegrepen hoor maar ik heb nog een reisje naar New York tegoed van mijn ouders maar ik heb vliegangst en door alles wat er in Amerika is gebeurd durf ik er niet naartoe te vliegen.

Ik baal dat ik nog niet een Musical heb gezien op Broadway!

Broadway

Naar welke musical kijk je uit?

De terugkomst van Aïda en Wicked.

Toen deze musicals stopte deed dat gewoon een beetje pijn. Bij Wicked baal ik als een stekker dat er geen CD van de Nederlandse cast is uitgekomen.

Ik heb die van de Engelse Cast maar ja daar speelt niet willemijn verkaik in en zij is voor mij echt Elphaba… wat een stem heeft zij en wat speelt zij die rol geweldig!

Wicked Musical Nederlandse Cast

De Nederlandse versie van Wicked is echt geweldig.

De Muziek van de Musical Wicked is geschreven door Stephen Schwartz en het script door Winnie Holzman. De Nederlandse vertaling is gedaan door (De beste Nederlandse vertalers zo vind ik…) Martine Bijl.

Ik had het gelukt dat ik met mijn moeder ging eten in het restaurant toen zowel Martine als Stephen en Winnie er ook waren. Ik ben zo brutaal geweest om te vragen of ik met allemaal op de foto mocht! Ze vonden het heel leuk en hoe vaak komt dat nou voor! Als je een Musical fanaat bent net als ik maar verder kijkt naar wat er op het podium gebeurd dan is dit echt een cadeau’tje!

304191_131598520277759_458026933_n

De foto is niet zo heel goed van kwaliteit want ik maakte hem met mijn oude blackberry destijds! Maar het is de herinnering die telt!

316542_131548913616053_916686548_n

Ik moest dit mooie bord natuurlijk ook vast leggen!! Hoe kan het ook anders!

315654_131682330269378_1687701913_n

Met mijn moeder bij Wicked!

390282_163424123761865_845260093_n

Met Martijn bij Wicked

310201_131592480278363_2078410736_n

Het toetje in het restaurant bij de Musical Wicked.

390665_163333273770950_870837320_n

Zo Zag het begin van Wicked eruit!

Populair door Chantal jansen en Willemijn Verkaik.

Wat zijn je vijf favoriete musicals?

1. Aïda en Wicked gedeeltelijk op 1

Aida Musical

2. Evita

3. Les Miserables

4. Tara

5. Arthur en de Strijd om Camelot vanwege het persoonlijke tintje voor mij. En omdat het echt een geweldige Familie Musical is, mijn kinderen met liefde alle liedjes zingen en iedere familie en musical fan hem zou moeten gaan zien!!

Wat zijn mijn favoriete nummers om te zingen (uit musicals)

1. Don’t Cry For Me Argentina uit Evita

2. Vergeet hem uit Aïda (je kan er zo lekker in belten)

3. On my Own uit Les Miserables

4. Dans van de Mantel uit Aïda

5. I dreamed a Dream uit Les Miserables

6. I don’t know how to love him uit Jesus Christ Superstar

In de rol van Maria Magdalena die zingt over Jesus. Dit is de Scène uit de Film Jesus Christ Superstar.

7. Mijn leven is van mij uit Elisabeth

8. Vroeger is een Verre Ster uit Aïda

Ook echt een nummer wat het waard is om even naar te luisteren!

Allemaal eigenlijk!

Zo heb ik jullie een beetje mee kunnen nemen in mijn Musical wereld en ik hoop dat jullie genoten hebben van de Liedjes die stuk voor stuk prachtig zijn, de foto’s en de verhalen! Als je net zo van Musicals houd als ik zul je het misschien herkennen.

Ben je nog nooit naar een Musical geweest dan zou ik dat zeker aanraden, het is geweldig om naar een musical te gaan en op te gaan in de zang en de verhalen van de Musical!

Gaan jullie wel eens naar Musicals?

Advertenties

4 thoughts on “Musical Tag…

  1. Aaaah leuk zeg, ik vind musicals ook wel leuk, ik ga na veel te weinig musicals, zelf wil ik nu nog naar billy elliot, maar den haag is niet om de hoek. en ojaaa 11 december ga ik naar dreamgirls.

  2. Pingback: Musical tag | MMopvrijdag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s