Kinderfonds MAMAS…

logo_mamas_lc+uitsnedejpg

Als het gaat om “goede doelen”ben ik altijd wat sceptisch… Meestal gaat het gedoneerde geld namelijk niet of niet allemaal naar het doel. Belachelijke salarissen krijgt de directie van deze doelen en corrupte overheden. Er zijn echter goede doelen die het waard zijn om wat extra aandacht te krijgen, waar de mensen erachter vooral hard werken voor het goede doel en niet om hun eigen zak te spekken maar vooral om mensen te helpen, en in dit geval kinderen!

Kinderfonds MAMAS is zo’n fonds een fonds die als je moeder bent je extra raakt omdat ze wat doen voor de MAMAS in Afrika die kinderen die het van huid uit niet krijgen liefde, educatie, opvoeding en bescherming bieden.

Lees Mee…

Kinderfonds MAMAS

Kinderfonds MAMAS, ik had de commercials natuurlijk al vaak gezien en werd dan geraakt door de schattige kleine kindjes in de beelden die het niet zo hebben als bijvoorbeeld mijn kinderen die als vanzelfsprekend liefde, zorg, educatie, opvoeding en veel kussen en knuffels krijgen.

In sommige landen en werelddelen is dit nou eenmaal niet zo vanzelfsprekend!

Een aantal jaar geleden kreeg ik ooit een baby in mijn armen in een kinderopvang waar ik vrijwillig af en toe voor kindjes zorgde. De Baby was 1 week oud en afgenomen van haar drugsverslaafde moeder, zelf geboren met een drugs verslaving. Deze baby was bij een pleeggezin onder gebracht die goed voor de baby zorgde en de baby vol liefde in het gezin opnam.

Ik had dit kleine kindje in mijn armen, een schattig roze jurkje met een maillootje en ik dacht ach kleintje wat heb jij al veel meegemaakt in je jonge leventje, Ik knuffelde de baby en voelde me vreselijk dubbel.

Een moeder en vader die niet voor haar kunnen/ willen/ gaan zorgen terwijl dat is wat ze verdient en op de goede juiste liefdevolle manier, maar tegelijk dat gezin die ruimte heeft gemaakt in hun hart en hun huis en hun gezin om deze kleine baby een kans te geven op een lang en gelukkig leven vol liefde…

En dat is nou precies wat de MAMAS doen, Maar daar is het aantal kindjes wat deze liefdevolle MAMAS nodig heeft een stuk meer!

Ze hebben dan ook een hoop meer geld nodig om steeds meer kindjes te kunnen helpen en daarom was 28 decemeber op SBS6 een programma om geld in te zamelen namelijk Holland Zingt  voor MAMAS.

Holland zingt voor MAMAS had een aantal indrukwekkende zangoptredens van bekende Nederlanders met hun kind op kleinkind maar ook een optreden met Jeroen van der Boom met één van de kinderen die al een goede kans heeft gehad dankzij de goede zorg van de MAMAS.

Ik vond het zo bijzonder dat dit me inspireerde dit artikel te schrijven om nog wat extra aandacht te geven aan Kinderfonds MAMAS en zo mijn steentje bij te dragen…

BG_MAMAS

Het liefst zou ik natuurlijk naar Afrika toe gaan en een beetje doen wat ik thuis doe bij Anne en Lucas… Liefde en knuffels geven. Dat gaat niet zo makkelijk maar wie weet ooit!

Ik draag mijn steentje bij door dit te schrijven.

De website van Kinderfonds MAMAS is zeer transparant… Je vind er terug hoeveel medewerkers er zijn (7) en wie er in Nederland bij betrokken is namelijk ook nog 5 vrijwilligers.

Daarnaast zijn er ook een aantal bekende nederlanders betrokken bij Kinderfonds MAMAS

De jaarverslagen zijn terug te vinden en alles wat je wil vinden staat netjes op de site!

Op dit moment zijn er 25 indrukwekkende projecten die goed zijn voor het helpen van 20.000 kinderen… Maar deze projecten willen graag groter worden zodat ze nog veel meer kinderen kunnen helpen op wat voor manier dan ook.

De projecten worden daarnaast 2 keer per jaar bezocht door 1 van de medewerkers uit Nederland om te kijken of het geld ook echt daadwerkelijk goed terecht komt en natuurlijk voor goede begeleiding.

DAGELIJKSE ZORG

Alhoewel alle projecten verschillen, hebben ze één grote gemene deler: ze bieden concrete, dagelijkse zorg aan kinderen in ernstige armoede; de meest kwetsbare kinderen van Zuid-Afrika! Denk aan: straat- en zwerfkinderen, aidsweesjes, kindgezinnen, slachtoffertjes van misbruik en geweld, gehandicapte kinderen, gedwongen straatprostitueetjes en zelfs hun te vondeling gelegde babietjes.

Wat verstaan de MAMAS onder dagelijkse zorg? Hetzelfde als wat wij hier in Nederland zo gewoon vinden:

 • Elke dag gezonde voeding
 • Medische zorg
 • Veiligheid
 • Toegang tot onderwijs en leerbegeleiding
 • Schooluniformen
 • Sport, spel en leuke dingen

En waar nodig:

 • Training en begeleiding van ouders of verzorgers
 • Terugplaatsing in gezin of gemeenschap
 • Fysiotherapeutische en psychotherapeutische zorg
 • Juridische begeleiding

STRUCTURELE BEGELEIDING

Alle projecten hebben uiteindelijk hetzelfde doel: opgroeiende baby’s, peuters, kinderen en jongeren van nul tot achttien jaar in Zuid-Afrika structureel te begeleiden naar een nieuwe, veilige en zinvolle toekomst. Daarbij hebben deze kinderen vaak nog een enorm lange weg te gaan, dus de belofte móet zijn: vanaf nu loopt er een MAMA met hen mee, tot aan volwassenheid en onafhankelijkheid.

Hier een klein stukje wat ik met jullie wilde delen van de site van Kinderfonds MAMAS, maar ik zou zeggen bezoek de site zelf even om te lezen wat de MAMAS allemaal doen! En natuurlijk wat wij vanuit Nederland kunnen doen om de MAMAS te steunen.

Zou je de show nog eens willen zien?

De show gemist? Niet getreurd! Op dinsdag 30 december en donderdag 1 januari wordt Holland Zingt… voor MAMAS herhaald, beide dagen om 14.15 uur, SBS6.

Mocht je geïnspireerd zijn…

Je kan altijd helpen door ook donateur te worden voor maar 5€ per maand want dat is het bedrag wat nodig is om een kindje te helpen een betere liefdevolle toekomst te geven.

button_CTA

Liefs  Sas

Advertenties

4 thoughts on “Kinderfonds MAMAS…

 1. Heel erg goed dat je dit onder de aandacht brengt, juist zo tussen de feestdagen door! Ik steun ook een aantal doelen en het geeft je toch een goed gevoel als je een klein steentje kan bijdragen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s