MAC Palette, Expensive Pink, Charcoal Brown, Wedge en Embark

MAC zelf samengesteld palette Expensive Pink, Charcoal brown, Wedge, Embark

Soms wil je gewoon eens iets uit proberen, en ik wilde graag oogschaduw van MAC uitproberen. Echter ben ik van het type op 1 been kun je niet lopen en met twee oogschaduw’s weinig keuze… Dus ik schafte 4 prachtige kleuren oogschaduw aan waar ik meerdere looks mee kan maken.

Kijk mee naar mijn Pro Palette, Refill Pan van MAC First Experience!

MAC Pro Palette x4

MAC is een geweldig merk, dat vinden we eigenlijk allemaal, maar ik ben eerlijk gezegd niet dol op mono oogschaduw’s… Niet omdat ik ze niet mooi vind maar ik vind ze gewoon onhandig!

Doe mij maar een gevuld palette met de juiste kleuren bij elkaar! Mono’s verdwijnen bij mij in 1 mand en liggen daar mooi te wezen en stof te happen.

Bij MAC kan je echter die geweldige kleuren oogschaduws die ze in hun collectie hebben ook in een refill pan kopen en zelf je eigen palette samenstellen.

Daar werd ik blij van.

Ik kocht een Pro Palette voor 4 oogschaduws en daarbij 4 kleuren oogschaduw.

Het palette is prachtig met een mooi doorzichtig venster zodat je de kleuren goed kan zien, en een handig systeem zodat je makkelijk je oogschaduw’s erin kan klikken.

MAC expensive pink, Choral Brown, Wedge, Embark

Ik zocht lang op internet voor de voor mij juiste combi en aangezien ik er makkelijk 8 bij elkaar kon zoeken is het tweede palette ook al onderweg.

Ik koos eerst voor Expensive Pink (die stond al lang op mijn verlanglijstje…)

Daarbij wilde ik een mooie bruinkleur zacht van tint die ik in de arcadeboog kon dragen… Dit werd Charcoal Brown.

Ik wilde Expensive Pink ook weg kunnen laten en een simpele look kunnen maken. Wedge werd aan mijn lijstje toegevoegd…

En als laatste wil ik een look meer definitie kunnen geven dus had ik nog een donkerdere kleur nodig… Dit werd Embark.

Ik kreeg ze thuisgestuurd in kartonnetjes en dacht eerst… Is dit het nou?? maar bij het open maken viel het allemaal mee en blijken het best redelijk grote oogschaduw’s te zijn.

Het uitzoeken van de oogschaduw’s duurde heel lang omdat ik van alle kleuren in mijn kleuren range reviews heb gelezen en afbeeldingen heb bekeken. Ik wilde echt de juiste kleuren hebben voor mijn eerste MAC Palette.

charcoal Brown

De achterkant van de kartonnetjes zien er zo uit, je ziet de naam van de oogschaduw staan en dit zit op een magneetje, je kan de oogschaduw’s vanwege het magneetje ook in een Z- Palette doen, heel handig!

Charcoal Brown MAC Refill Pan

Wanneer je het eerste doosje open maakt zit de oogschaduw nog eens veilig in een kartonnetje.

Heel prettig en goed beschermd!

Ingrediënten oogschaduw MAC

Op dit kartonnetje zijn tevens de ingrediënten terug te vinden, zelfs zo’n klein doosje bevat uitgebreid veel informatie!

Refill Pan Embark MAC Eyeshadow

Wanneer je het pannetje uit de kartonnetjes haalt ziet het er zo uit, een oogschaduw ter grootte van een 50 cent muntje ongeveer! Een prima formaatje.

De bovenstaande kleur is overigens Embark.

Je klink de oogschaduw kleuren vervolgens heel makkelijk in het doosje.

MAC Pro Palette, quatro

Zo ziet het palette eruit wanneer je het hebt gevuld met alle oogschaduw kleuren, dit palette klik je vervolgens weer in het doosje. Het is een makkelijk, kwalitatief goed en fijn systeem!

Kind kan de was doen!

MAC pro palette expensive pink, charcoal brown, wedge, embark

En zo ziet het quatro’tje er vervolgens uit, alsof je het zo in de winkel hebt gekocht en gevuld met de kleuren die jij mooi vind en goed bij elkaar kan combineren, dit zijn dan ook echt mijn kleuren! Het word zo een heel persoonlijk palette waarvan ik denk dat ik hem echt zal gaan koesteren en veel zal gaan gebruiken.

Je kan overigens ook nog andere formaten kopen, onder andere van twee oogschaduw’s samen.

MAC Pro Palette zelf samengesteld

Wanneer je het doosje dicht hebt ziet het er zo uit, heel fijn met zo’n handig groot doorkijk venster waardoor je de kleuren goed kan zien.

Ik heb ervoor gekozen om aan de linker kant de kleuren voor op mijn bewegend ooglid te doen, en aan de rechterkant de kleuren die ik in mijn arcadeboog / buitenste ooghoek wil doen.

Het fijne is dat je het helemaal naar eigen wens en behoefte kan indelen.

Je kan bijvoorbeeld meerdere paletten samenstellen, met bruin tinten, of highlighter tinten.

Mijn volgende palette bevat nog een bewegend ooglid kleur, een highlighter en twee bordeaux tinten. Zo heb ik twee paletten met de kleuren die ik het meest gebruik.

MAC Quatro oogschaduw palette

Boven heb ik aan de linkerkant Expensive Pink zitten, de kleur die ik al heel lang graag wilde hebben en wat echt een kleur naar mijn hard is. Roze met een gouden glans, Rosé goud achtig.

De tweede kleur boven is Charcoal Brown een zachte taupe/ Bruine kleur met een matte finish. Deze kleur koos ik omdat ik mijn everyday looks graag simpel houd met een zachte definitie kleur in de arcadeboog, voor een complete look met meerdere kleuren geeft hij wat schaduw in de arcade boog wat ook prachtig is.

Ik wilde voornamelijk matte kleuren omdat ik minder goed tegen glanzende kleuren kan, Expensive pink is wel een uitzondering.

Onder aan de linker kant heb ik Wedge gekozen. Wedge is een zachte Beige taupe kleur die ook prachtig is om een simpele zachte everydaylook mee te maken, ook kan je hem gebruiken als transitie kleur zodat andere kleuren beter blenden.

Als laatste koos ik Embark een donkere intense roodbruine kleur en echt een kleur die in mijn straatje past. Goed voor in de arcadeboog en de buitenste ooghoeken om een look meer definitie te geven!

Expensive Pink, Charcoal Brown, Wedge, Embark

Zo is het helemaal mijn palette geworden, En ik ben tot dusver zeer tevreden… Maar laten we ook eens gaan kijken wat de oogschaduw’s doen en wat voor kwaliteit ze hebben.

swatches Embark, Wedge, Charcoal Brown, Expensive Pink

Hier de swatches van de oogschaduw’s.

Van Links naar rechts… Embark, Wedge, Charcoal Brown en Expensive Pink.

Swatches Embark, Wedge, Charcoal Brown, Expensive Pink MAC

De pigmentatie van de oogschaduw kleuren is goed, alleen Wedge moest ik echt wel een aantal keer over mijn arm heen en weer en kleur oppakken om dit effect te krijgen, echter is hij wel weer goed op te bouwen.

De oogschaduw’s zijn niet poederig en zijn fijn zacht maar niet te zacht om mee te werken.

Nogmaals van Links naar Rechts: Embark, Wedge, Charcoal Brown en Expensive Pink.

Look met mac oogschaduw, Expensive Pink, Charcoal Brown, Embark

Tijd voor de look die ik met de oogschaduw’s van Mac heb gemaakt, Expensive Pink over het bewegend ooglid, Charcoal Brown in de arcadeboog en goed geblend want in dit geval is hij daar om extra schaduw te geven en definitie.

Embark heb ik in de buitenste ooghoeken aangebracht en geblend naar de arcadeboog…

Alleen Wedge heb ik voor deze look niet gebruikt. Ik merkte wel dat ik een Highlighter miste maar ik had bewust nu gekozen om een palette samen te stellen waar ik meerdere looks mee kon maken, de highlighter komt in mijn volgende palette terug.

Look met MAC Expensive Pink, Charcoal Brown en Embark

Full Face…

Look met MAC

Ik ben heel heel heeeel blij met mijn palette van MAC, zoals ik al zei, wanneer je zelf zo’n palette samen stelt zal het een palette zijn wat je koestert, een palette waar precies die kleuren in zitten die jij graag draagt. Je kiest ze zorgvuldig en met zorg uit wat zo’n palette extra speciaal maakt.

De kwaliteit is goed en je kan fijn werken met deze oogschaduw’s, ze blenden heel mooi.

Alleen van Wedge had ik meer verwacht, maar ik moet nog gaan zien wat hij doet op mijn oogleden!

Bij MAC Cosmetics kan je de oogschaduw’s HIER vinden in alle kleuren die je je maar kan wensen! Ze kosten 13,50€ per stuk wat wel wat scheelt met een mono oogschaduw die 17,50€ kost.

De oogschaduw’s Refill bevatten net als de Mono’s 1,5 gram product.

Het Pro Palette voor 4 oogschaduw’s kan je HIER vinden en kost 5€, als je er 1 wil met 2 oogschaduw’s dan betaal je 4€ voor het palette, je bent dus wat voordeliger uit wanneer je een groter palette koopt en het fijne is dat je de oogschaduw’s aan kan schaffen wanneer jij dat wil. Met andere woorden je kan er net zo lang over doen om je palette te vullen als jij dat wil en kan.

Ik vind dit systeem geweldig, en daarbij een echte aanrader.

Wat vinden jullie van de MAC Pro Palette’s en van dit systeem? Daarnaast wat vinden jullie van mijn uitgezochte kleuren?

Advertenties

14 thoughts on “MAC Palette, Expensive Pink, Charcoal Brown, Wedge en Embark

  1. Oh wauw ik weet nu zeker dat ik Expensive Pink wil aanschaffen. Ik heb zelf ook een quattro alleen twee kleurtjes eruit gehaald en in een duo gespot voor mijn wenkbrauwen. Ik heb nog twee lege plekjes, ook ben ik nog op zoek naar een mooie donker bruine tint. Fijn dat de palettes iets goedkoper zijn geworden, scheelt opeens wel zo’n 1,50. De duo was eerst ook €6,50..

  2. wat een mooi en handig systeem, echt pracht…de kleur expensive pink vind ik echt onwijs mooi en heel erg warm om te zien, love it!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s